8 Μαρτίου 2019 Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Εκδήλωση " Άρωμα Γυναίκας..σήμερα" , την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, στις 7μμ στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Εγγραφή στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου

Κάνετε αίτηση εδώ

    

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της  Γυναίκας, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λέσβου, σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Άρωμα Γυναίκας… σήμερα!», την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, στις 7μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, την παρουσίαση και βράβευση γυναικών του τόπου μας που διακρίθηκαν στον τομέα τους, παραδοσιακούς χορούς από την ομάδα χορού του  Κ.Α.Π.Η. Μυτιλήνης και επειδή η μουσική είναι γένους θηλυκού, δεν θα μπορούσε να μην πλαισιωθεί μουσικά η εκδήλωση με ακούσματα αφιερωμένα σε όλες τις γυναίκες, από το αγαπημένο συγκρότημα efapax, το οποίο και ευχαριστούμε για την εθελοντική συμμετοχή.

«Έχοντας κατά νου πως όταν καθιερώνεται μια Παγκόσμια Ημέρα συνήθως  υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόβλημα, ως Δημοτική αρχή τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια με δράσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις μας προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες του τόπου μας. Φυσικά δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι επιτελέσαμε γιγάντιο έργο και τα προβλήματα των γυναικών του τόπου μας…εξαφανίστηκαν! Γι αυτό   υποστηρίζουμε πως η  8η Μαρτίου – και η ιστορία που συνοδεύει την καθιέρωση της- συνεχίζει να είναι σημείο αναφοράς για περισυλλογή, σκέψη και αναδρομή της διαδρομής μας και των πολλαπλών μας ρόλων  ως γυναίκες, διαχρονικά, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της κατάλυσης  των περισσότερων εργασιακών μας κεκτημένων και της έξαρσης της βίας κατά των γυναικών.

Φέτος, η φράση της Μαργκερίτ Ντυράς «το σημαντικό δεν είναι να σχεδιάζουμε μόνο πολιτικές αλλά να ανατρέπουμε τα καθιερωμένα», μας ωθεί να μην υλοποιήσουμε μια ακόμα ημερίδα για τα υπαρκτά προβλήματα των γυναικών.

 Φέτος θα ανατρέψουμε τα δικά μας καθιερωμένα και θα δούμε ποιά είναι τα συστατικά που οδήγησαν γυναίκες του τόπου μας να τα καταφέρουν και να διακριθούν στον τομέα τους! Σας προσκαλούμε σε μια εκδήλωση που έχει στόχο να αναδείξει  Φωτεινά Πρότυπα Γυναικών: Η Όλγα Φιάσκα Ολυμπιονίκης, η Μαρία Ζερβού 22 χρόνια Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, η Χρύσα Βακάλη Διοικήτρια Τροχαίας Μυτιλήνης και η Μυρσίνη Αράμπογλου εργαζόμενη και μάνα 10 παιδιών, θα γίνουν το βράδυ της Τετάρτης, το Άρωμα της Γυναίκας…. σήμερα,  γιατί στον τόπο μας η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού υπάρχει και είναι γένους Θηλυκού!»

 

 

                                                                                                                   Αναστασία Αντωνέλλη

                                                                                         Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ