Προφίλ

Εγγραφή στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου

Κάνετε αίτηση εδώ

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον άμεσο αποδέκτη των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Αυτό εξ΄ ορισμού, την καθιστά αρμόδια στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, τουλάχιστον στο επίπεδο της καθημερινότητας. Ο Δήμος Λέσβου παρέχει στους πολίτες του ένα δίκτυο δομών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το δίκτυο αυτό παρέχει υπηρεσίες από την πρώτη βρεφική και παιδική ηλικία, με τη λειτουργία των Δημοτικών Βρεφικών - Παιδικών Σταθμών μέχρι και την τρίτη ηλικία με προγράμματα όπως το Κ.Α.Π.Η και το «Βοήθεια στο Σπίτι» . Επίσης, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δημιουργήθηκαν δομές στήριξης της φτώχιας όπως Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο – Οδοντιατρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο κ.λ.π. προκειμένου να στηρίζονται οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Για το σκοπό αυτό διεκδικήθηκαν και υλοποιούνται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου μια σειρά Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης & Δυτικής Λέσβου

Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης & Δυτικής Λέσβου

Φιλοσοφία - Όραμα

Η εφαρμογή πολιτικών και η συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα που αποσκοπούν στη μέριμνα για την υποστήριξη και την φροντίδα ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού όπως τα ορφανά παιδιά, οι άστεγοι και οικονομικά αδύναμοι δημότες, τα άτομα με αναπηρία, τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά συνοικούντων προσώπων, οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, οι πρώην αποφυλακισθέντες, οι πρώην τοξικομανείς, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι αθίγγανων, οι παλιννοστούντες ομογενείς, οι οικονομικοί μετανάστες και οι πολιτικοί πρόσφυγες. Μέσω της δημιουργίας και λειτουργίας δομών όπως τα ορφανοτροφεία, τα προ γράμματα παροχής ειδών διαβίωσης και περίθαλψης, συμβουλευτικής ψυχολογικής υποστήριξης, πρόληψης της παραβατικότητας και κοινωνικής ένταξης.

 • Κοινωνικές δομές
  0
 • Εργαζόμενοι
  0
 • Εξυπηρετήθηκαν Δημότες
  0
 • Ευρωπαϊκά προγράμματα
  0
 • Δικαιούχοι επιδομάτων
  0
 • Δράσεις για ΑΜΕΑ
  0