Εγγραφή στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου

Κάνετε αίτηση εδώ

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μία πρόσφατα ενταγμένη έννοια στο λεξιλόγιο και στη ζωή των πόλεων που δημιουργήθηκε λόγω των αναγκών της εποχής μας, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των φτωχών, αύξηση των ανέργων, αύξηση των ηλικιωμένων που επιζητούν φαγητό, δηλαδή είναι ένα κατάστημα που παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, τρόφιμα,  ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 
To Κοινωνικό Παντοπωλείο Ν.Π.Δ.Δ ξεκίνησε την δράση από εθελοντές το 2013 και λειτουργεί μέχρι σήμερα όπου εντάχθηκε από τον Μάρτιο του 2017 στο πρόγραμμα Ένταξη της Πράξης «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο Λέσβου» με Κωδικό ΟΠΣ 5002158 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2014-2020»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι δωρεάν σούπερ μάρκετ για απόρους που λειτουργεί από δωρεές του κόσμου και από διάφορους χορηγούς, παρέχει τρόφιμα πρώτης ανάγκης όπως: όσπρια, μακαρόνια, γάλα, πολτό, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβα, φρυγανιές, μπισκότα, λάδι κλ.π